Prăjitură de casă cu biscuiți, cremă de ciocolată, smântână și frișcă – Prăjitură rapidă, fără coacere

Ingrediente necesare:

  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 borcan ( 150-200 ml ) gem
  • 1 L lapte
  • 4 pachete biscuiți cu ciocolată
  • 3 plicuri budincă de ciocolată + zahăr după gust
  • 250 ml frișcă lichidă
  • 350 ml smântână
  • Ciocolată rasă pentru decor

Mod de preparare:

Pregătim o budincă din lapte, zahăr și praful de budincă. Mixăm spumă frișca lichidă după care încorporăm în ea smântâna amestecată cu zahărul vanilat. Dacă compoziția este prea lichidă, adăugăm și 1 plic de întăritor frișcă.

Punem 2 straturi de biscuiți într-o tavă, formând blatul. Ungem biscuiții cu gem, turnăm budinca caldă și acoperim cu un strat de biscuiți.

Peste biscuiți întindem amestecul de frișcă. Decorăm cu ciocolată rasă sau cu pudră de cacao și dăm prăjitura la frigider pentru minim 2 ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!