Prin această metodă de gătit, peștele își păstrează toate substanțele nutritive și se dovedește incredibil de gustos.
Simplu și gustos! Și sănătos…
Ingrediente:
- 2 pești – macrou
- 1 legătură de pătrunjel
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- 4-6 felii de lămâie
- 1 lămâie proaspătă
- 1-2 linguri de suc de lămâie
- sare și piper, după gust
Mod de preparare:
Dezghețați peștele din timp, îndepărtați capul și aripioarele. Îndepărtați tot dinăuntru, și peliculile negre din pește. Clătiți bine sub jet de apă și apoi uscați folosind prosoape de hârtie.
Într-un castron mic, amestecați sarea și piperul negru, apoi condimentați macroul din exterior spre interior.
Spălați o lămâie (sau două, după gust) cu apă caldă și cu o perie / cu un burete, pentru a îndepărta ceara cu care sunt șterse înainte de ajunge pe raft. Apoi ștergeți și tăiați lămâia în cercuri subțiri.
Scoateți toate semințele din cercurile de lămâie și tăiați-le în câte 2 jumătăți egale. Se taie pătrunjeul verde foarte mărunt, folosind un cuțit. Tocați mărunt și cățeii de usturoi curățați sau dați-i printr-o presă.
Într-un bol se pune pătrunjelul mărunțit, se adaugă usturoiul, uleiul de floarea soarelui și cele 2 linguri de suc de lămâie. Amestecați bine și puneți amestecul în burta macroului. Faceți câteva tăieturi la exterior, din partea laterală a creastei peștelui. Tăieturile trebuie să fie suficient de adânci pentru a introduce feliile de lămâie.
Acoperiți tava cu hârtie pentru copt, așezați macroul și acoperiți-l cu o altă hârtie pentru copt. Puneți tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 de grade, timp de 25-30 minute. Scoateți apoi hârtia de copt de deasupra și lăsați peștele să se rumenească timp de 5-10 minute.
Se poate servi atât cald, cât și rece – este bun oricum…
Poftă bună!