Este un desert foarte ușor și foarte gustos… Nu ne putem sătura niciodată! Aluatul nu conține zahăr.
- Nivel de dificultate: Începători
- Timp de pregătire: 60 minute
- Cantitate: Pentru 4 persoane
Ingrediente necesare:
- 250 g brânză de vaci
- 1 ou
- 80 g unt
- 200 ml lapte
- 20 g drojdie
- 320 g făină
- 50 ml ulei (pentru prăjire)
- 1 lingură zahăr vanilat (pentru decor)
- puțină sare
Mod de preparare:
Activăm drojdia în laptele călduț, cu un pic de zahăr.
Amestecăm oul cu unt și brânză, apoi adăugăm drojdia.
Frământăm bine împreună cu făina, apoi lăsăm aluatul să se odihnească 30 minute.
Pe o suprafață de lucru presărată cu făină, întindem aluatul și decupăm inelele, cu ajutorul unui pahar mai mare și unul mai mic.
Prăjim în ulei încins, apoi pudrăm zahăr vanilat.
La final, vom obține în jur de 30 bucăți.
Să le savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post