Rețetă pas cu pas, cu imagini – Piept de pui la tigaie (cu ardei, ceapă și sos dulce-acrișor) – Rețetă simplă și rapidă, savuroasă și sățioasă
Ingrediente necesare:
- 300 g piept de pui
- Sare, piper
- 1 linguriță boia
- 1 lingură amidon
- 1 ceapă
- 1 ardei gras
- Jumătate ardei iute
- 1 cățel usturoi
- Ceapă verde
Ingrediente necesare pentru sos:
- 3 linguri sos de soia
- 1 lingură oțet de orez
- 1 lingură zahăr brun
- 2 linguri sos chili dulce
- 1 lingură ketchup
Mod de preparare:
Tăiem carnea cubulețe și o condimentăm cu sare, piper și boia. Adăugăm amidonul și amestecăm.
Transferăm carnea într-o tigaie cu un pic de ulei încins și prăjim până capătă o culoare frumoasă. Transferăm carnea într-un bol.
Tocăm ceapa și o călim în tigaie. Adăugăm și cubulețele de ardei, amestecăm și călim totul împreună.
Pentru sos, amestecăm ingredientele necesare într-un bol.
Tocăm ardeiul iute rondele, usturoiul în bucățele mici și adăugăm în tigaie. Adăugăm și carnea, amestecăm bine după care adăugăm și ceapa verde tocată mărunt și sosul.
Amestecăm totul și gătim timp de 2 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!