Timp de pregătire: 45 minute
Cantitate: Pentru 8 persoane
Ingrediente necesare:
Pentru aluat:
- 1 ou
- 300 g făină
- 20 g drojdie
- 50 g unt
- 2 linguri zahăr ( + 1 linguriță pentru a activa drojdia)
- puțină sare
Pentru umplutură:
- 2 plicuri budincă de vanilie (sau cremă de casă)
- jumătate de litru lapte
- stafide
- 2-3 linguri zahăr
- 2-3 pliculețe de zahăr vanilat (amestecat cu 10 ml lapte, pentru stropirea melcișorilor)
Mod de preparare:
Activăm drojdia în 10 ml de lapte călduț, amestecat cu o linguriță de zahăr.
Amestecăm restul ingredientelor pentru aluat, adăugăm și drojdia activată, apoi frământăm 5-10 minute, acoperim și lăsăm la dospit 45 minute.
Pregătim budinca conform instrucțiunilor de pe ambalaj și o amestecăm cu stafidele.
Întindem aluatul (grosime 0,5 cm) într-o formă dreptunghiulară, întindem budinca, rulăm și tăiem în fâșii late de aproximativ două degete.
Într-o formă de tort de 24 cm, punem hârtie de copt, apoi punem și melcișorii unul lângă celălalt.
Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, până încep să se rumenească. La final, turnăm peste melcișori laptele cu vanilie și îi mai coacem 5 minute.
Savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post