- Nivel de dificultate: Începători
- Timp de pregătire: 25 minute
- Cantitate: Pentru 4 persoane
Ingrediente necesare:
- 250 g mazăre galbenă
- 2 cartofi mari
- 1 cub Maggi
- 1 linguriță sare
- 2 căței usturoi
- sare, piper
- 200 ml smântână pentru gătit (20% grăsime)
Mod de preparare:
Punem mazărea în apă fierbinte și o lăsăm 3-4 ore. Curățăm, spălăm și tăiem cartofii în cubulețe.
Aruncăm apa de la mazăre, după care punem mazărea într-o oală cu 1 litru de apă. Punem și cartofii, cubul de Maggi, sarea, piperul și usturoiul pisat. Acoperim și fierbem cel puțin 50 minute. În acest timp, amestecăm din când în când, să nu se lipească…
Dacă este nevoie, putem completa cu puțină apă. Când mazărea este fiartă, adăugăm smântâna și mai fierbem câteva minute, până se omogenizează totul… Îl putem servi cu tocăniță, cărniță sau ouă ochiuri…
Am învățat această rețetă de la mama, dar smântâna este ideea mea 🙂
Poftă bună!
Discussion about this post