- Nivel de dificultate: Începători
- Timp de pregătire: 45 minute
- Cantitate: Pentru 3 persoane
Ingrediente necesare:
- 5 foi de plăcintă
- 200 g ceafă de porc afumată
- 150 g cașcaval
- 1 ou
- 50 g unt (sau margarină)
- 2 căpățâni de usturoi
- 150 ml smântână
- 2-3 fire rozmarin
- 2 linguri maioneză (după gust)
- sare, piper, alte condimente (după gust)
- puțin ulei
Mod de preparare:
Încălzim cuptorul la 180 grade Celsius.
Topim untul, radem cașcavalul, batem oul și tăiem în bucățele mici ceafa.
Întindem o hârtie de copt și așezăm prima foaie de plăcintă. Ungem cu unt, apoi presărăm puțin cașcaval… Mai punem o foaie de plăcintă, ungem cu unt, presărăm cașcaval. Continuăm până se termină foile…
Ungem ultima foaie cu ou, apoi presărăm aproape toată cantitatea rămasă de cașcaval și bucățile de ceafă. Rulăm, cu grijă… Cu ajutorul hârtiei de copt, mutăm ștrudelul într-o tavă. Mai ungem odată cu untul topit și presărăm cașcavalul rămas.
Lângă ștrudel punem usturoiul, rozmarinul și stropim cu puțin ulei.
Lăsăm la cuptor aproximativ 25 minute.
Luăm din usturoiul care nu s-a ars, apăsăm ușor cu o furculiță și adăugăm smântâna, maioneza, sarea, piperul și un pic de rozmarin, apoi amestecăm bine bine…
După ce se răcește suficient, tăiem ștrudelul și îl servim cu sosul de smântână…
Să aveți poftă! Poftă bună!
Discussion about this post