Ingrediente necesare:
- 6 linguri făină
- 6 linguri zahăr
- 6 ouă
- 4 linguri ulei
- 4 linguri pudră de cacao
Ingrediente necesare pentru sirop:
- 200 g zahăr
- 400 ml apă
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 650 ml lapte
- 9 linguri făină
- 9 linguri zahăr
- 250 g unt
- 1 esență de vanilie
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 100 ml frișcă lichidă
- 100 g ciocolată
Mod de preparare:
Pentru început, separăm albușurile de gălbenușuri. Mixăm albușurile spumă, adăugând treptat și zahărul. Adăugăm și gălbenușurile, unul câte unul, uleiul iar la final încorporăm și făina amestecată cu pudra de cacao.
Transferăm compoziția astfel obținută într-o tavă de 22* 30 cm tapetă cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem blatul timp de 20 de minute aproximativ.
Pentru sirop, amestecăm într-o cratiță apa cu zahărul după care punem pe foc pentru 5 minute. Cu siropul rezultat însiropăm blatul.
Pentru cremă, punem 500 ml de lapte la fiert. Adăugăm și 3 linguri de zahăr. Într-un bol, mixăm 150 ml de lapte cu făina, cu esența de vanilie și cu restul de zahăr.
Când laptele ajunge la punctul de fierbere, adăugăm compoziția de făină în ea. Amestecăm continuu până crema se îngroașă, după care luăm de pe foc. Atunci când crema ajunge la temperatura camerei, încorporăm în ea, treptat, untul și mixăm până obținem o cremă fină.
Pentru glazură, topim ciocolata la baie de aburi după care o mixăm împreună cu frișca lichidă.
Întindem uniform crema peste blatul însiropat, după care turnăm și glazura. Dăm prăjitura la frigider peste noapte sau măcar pentru 1-2 ore.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!