Prăjitură Orhideea – Plină de culoare și savoare – Este cu adevărat unică și delicioasă

Ingrediente pentru blat:

  • 6 albușuri
  • 200 g zahăr
  • 100 g mac
  • 100 g nucă de cocos
  • 5 linguri făină
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente pentru cremă:

  • 200 ml lapte
  • 150 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 3 linguri făină
  • 4 gălbenușuri
  • 200 g unt

Ingrediente pentru crema de ness:

  • 6 gălbenușuri
  • 200 g zahăr
  • 3 lingurițe ness
  • 3 foi de gelatină
  • 500 g frișcă lichidă

Alte ingrediente:

  • 150 g ciocolată neagră
  • 150 g ciocolată albă
  • 2 linguri ulei
  • 10 linguri frișcă

Mod de preparare:

1. Pentru început, pregătim blatul. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile până obținem o spumă tare ce își păstrează forma. Adăugăm macul și nuca de cocos și amestecăm foarte bine. Într-un bol separat, amestecăm făina cu praful de copt, pe urmă o adăugăm în compoziția de albușuri. Amestecăm foarte bine până obținem un aluat moale și pufos.

2. Turnăm aluatul obținut într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 de grade Celsius, timp de 25-30 de minute.

3. Pentru crema de vanilie, amestecăm gălbenușurile cu zahăr. Batem cu ajutorul unui mixer până la omogenizare. Punem compoziția obținută la încălzit pe baie de aburi. Amestecăm până când zahărul s-a topit în totatalite. Adăugăm ness-ul și gelatina (după ce a fost ținută 10 minute în apă). Amestecăm până obținem o cremă densă și omogenă.

4. Cu ajutorul unui mixer, batem frișca până obținem o spumă tare. O adăugăm peste crema de ness și amestecăm foarte bine. Punem crema obținută la frigider și o lăsăm la răcit pentru 15 minute.

5. Ciocolata albă se rupe bucățele și se pune la topit pe baie de aburi. Adăugăm frișca și ulei și amestcăm bine. După ce am obținut o glazură omogenă, luăm de pe foc. Procedăm la fel cu ciocolata neagră.

6. Pentru a forma prăjitura, tapetăm blatul cu crema de vanilie. Adăugăm uniform un strat de cremă de ness. Pe deasupra adăugăm ciocolata albă și glazura de ciocolata neagră. Decorăm cu ajutorul uni pai. Prăjitura se ține la frigider 2-3 ore înainte de servire.

Poftă bună!