Rețetă pas cu pas, în imagini – Prăjitură simplă și delicioasă, fără coacere – Prăjitură la tavă din pișcoturi, brânză dulce și căpșuni

Ingrediente necesare:

  • 30 bucăți pișcoturi
  • 300 ml lapte

Ingrediente necesare pentru crema de brânză:

  • 400 ml frișcă lichidă
  • 50 g mascarpone
  • 500 g brânză de vaci, moale
  • 140 g zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • Jumătate lămâie
  • 1 plic întăritor frișcă

Ingrediente necesare pentru stratul de căpșuni:

  • 750 g căpșuni congelate
  • 80 g zahăr pudră
  • 55 g amidon de porumb

Ingrediente necesare pentru decor:

  • Ciocolată albă

Mod de preparare:

Trecem pișcoturile prin lapte și formăm din ele un blat într-o tavă înaltă ( 30*40 cm ).

Mixăm spumă tare frișca lichidă împreună cu întăritorul și cu zahărul. Separat, amestecăm foarte bine mascarpone cu brânza și cu zahărul vanilat. Adăugăm și frișca și amestecăm cu grijă, adăugând și zeamă de lămâie după gust.

Întindem crema peste blatul de pișcoturi.

Decongelăm căpșunele și le mixăm cu un blender vertical până obținem un piure.

Punem piureul de căpșuni într-o cratiță, adăugăm și zahărul pudră și punem pe foc.

Amestecăm bine, adăugăm amidonul și fierbem o compoziție densă. Întindem compoziția peste stratul de cremă.

Decorăm cu ciocolată rasă și dăm la frigider peste noapte.

Savurați cu poftă! Poftă bună!