Ingrediente necesare:

  • 75 g semințe de mac
  • 75 g zahăr
  • 50 g unt
  • 2 ouă
  • 1 linguriță suc de lămâie
  • 1 linguriță coajă de portocale
  • 15 g zahăr vanilat
  • 1/2 linguriță praf de copt

Ingrediente pentru glazură:

  • 2 linguri lichior
  • 5 linguri zahăr pudră

Mod de preparare:

1. Pentru început, trebuie să vă asigurați că toate ingredientele sunt la temperatura camerei.

2. Separăm gălbenușurile de albușuri. Într-un vas, punem apa la fiert. Adăugăm semințele de mac pe care le fierbem în jur de 15 minute. După acest interval de timp, le strecurăm și le măcinăm cu ajutorul unui blender.

3. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem untul cubulețe.

4. Cu ajutorul unui mixer, batem untul. Adăugăm zahărul, gălbenușurile, semințele de mac, praful de copt, zahărul vanilat și amestecăm totul bine bine, până la omogenizare…

5. Într-un bol separat, batem albușurile cu ajutorul unui mixer. Adăugăm sucul de lămâie și mixăm bine până când obținem o spumă tare, ce își păstrează forma… Adăugăm compoziția pregătită anterior și amestecăm iar…

6. Turnăm aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 grade Celsius, aproximativ 30 minute…

7. Separat, punem 2 linguri de lichior într-un bol. Adăugăm zahărul pudră și amestecăm bine.

8. La final, tapetăm prăjitura cu glazura pregătită anterior…

Să o savurați cu drag! Poftă bună!