Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură cu napolitane și umplutură de ciocolată și nucă – Simplă și delicioasă – Prăjitură de casă fără coacere
Ingrediente necesare:
- 500 ml lapte
- 300 g zahăr
- 200 g ciocolată menaj
- 250 g margarină
- 200 g nucă măcinată
- 400 g biscuiți măcinați
- 4 foi napolitană
Mod de preparare:
Punem laptele într-o cratiță. Adăugăm zahărul și încălzim până se dizolvă. Adăugăm bucățile de ciocolată și de margarină.
Amestecăm până la omogenizare după care luăm de pe foc. Încorporăm nuca și biscuiții măcinați.
Întindem o parte din umplutură peste o foaie de napolitană. Acoperim cu a doua foaie. Repetăm până se termină ingredientele.
Acoperim cu o bucată de hârtie de copt și punem o greutate deasupra. Lăsăm deoparte timp de câteva ore.
Porționăm și servim.
Savurați cu poftă! Poftă bună!