Ingrediente:
- 3 vinete mari
- 250 g carne tocată de oaie sau vită
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 3 roșii
- 2 ardei verzi iuți
- 2 linguri pastă de tomate
- 1 legătură pătrunjel
- sare, piper negru
- unt
- ulei
Mod de preparare:
1. Pentru început, spălăm vinetele, pe urmă le tăiem pe lungime. Cu ajutorul unui cuțit, facem o tăietură de 2 cm adâncime.
2. Așezăm vinetele într-un vas. Pe deasupra, turnăm apa sarată și le lăsăm 30 de minute.
3. Într-o tigaie încinsă cu ulei, prăjim ceapa. Adăugăm carnea tocată, untul și gătim la foc mic, 3-4 minute. Adăugăm 1 lingură pastă de tomate și amestecăm.
4. Cu ajutorul unui cuțit, decojim roșiile pe urmă le mărunțim. Le adăugăm în tigaie, împreună cu usturoiul zdrobit. Amestecăm bine, pe urmă adăugăm sarea, piperul și ardeiul iute. Gătim, pe foc mic, 10 minute.
5. Umplem vinetele cu amestecul obținut.
6. Așezăm vinetele pe o tavă de copt. La final, decorăm cu felii de roșii, ardei și coacem la temperatura 200 de grade, timp de 25 de minute.
Poftă bună!