Prajitura cu budinca de cacao si vanilie este dementiala. Are un gust atat de bun, incat iti vine sa te lingi pe degete. Prepar acest desert de fiecare data cand am musafiri, pentru ca vreau sa-i impresionez cu abilitatile mele de bucatar. Si ce credeti? Primesc o multime de complimente.

Ingrediente pentru blat:

  • 5 oua, 250 gr faina de grau
  • 250 gr zahar, pudra, 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt, 100 ml ulei
  • 100 ml apa

Ingrediente pentru crema:

  • 2 plicuri budinca de vanilie, 1 litru lapte
  • 2 plicuri frisca pudra, 300 ml lapte
  • 1 lingura zahar pudra
  • 2 plicuri budinca de cacao
  • Ciocolata rasa sau bombonele de ciocolata (pentru decor)

Mod de preparare:

Mai intai pregatim budinca de vanilie, urmand intocmai instructiunile de pe ambalaj. Separam albusurile de glabenusuri. Frecam apoi galbenusurile cu zaharul pudra si zaharul vanilat, turnam treptat uleiul, apoi apa si incorporam faina cernuta cu praful de copt.

La final, batem albusurile si le adaugam in amestecul de galbenusuri. Amestecam bine, si turnam aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de aproximativ 30 de minute.

Vom face testul cu scobitoarea pentru a verifica daca aluatul este copt suficient. Introducem o scobitoare in mijloc, iar daca aceasta iese curata cand o scoatem, inseamna ca blatul s-a copt.

Scoatem tava din cuptor, facem mici gaurele in blat, cu o lingurita si turnam deasupra budinca de vanilie preparata la inceput. Batem praful de frisca cu lapte si pana obtinem o frisca tare. Adaugam si o lingura de zahar pudra.

Pregatim apoi cele doua budinci de ciocolata, respectand instructiunile de pe ambalaj. Lasam budinca sa se raceasca, apoi o amestecam cu frisca preparata anterior. Crema obtinuta se toarna peste budinca de vanilie. Deasupra se presara ciocolata rasa sau bombonele de ciocolata.

Dam prajitura la frigider pentru cateva ore, dupa care o taiem si o servim alaturi de cei dragi.

Pofta buna!