Ingrediente pentru blat:
🥚 4 ouă (separate albușurile de gălbenușuri)
🍬 80 g zahăr
🍦 1 linguriță zahăr vanilat
🌻 50 ml ulei vegetal
🥛 50 ml lapte
🌾 80 g făină
🍫 15 g cacao
🧁 1 linguriță praf de copt
🍬 30 g zahăr pudră (pentru albușuri bătute spumă)
📌 Coacere: 180°C, timp de 20 de minute
❄️ Se lasă la răcit complet
Ingrediente pentru cremă:
🧀 80 g ricotta
🥛 40 g frișcă lichidă (pentru încorporare)
🍬 40 g zahăr pudră
🍫 15 g cacao
🥛 100 ml frișcă lichidă (pentru bătut)
Ingrediente pentru glazură:
🍫 80 g ciocolată
🥛 ~30 ml lapte cald
Mod de preparare:
Pentru blat, amestecăm bine gălbenușurile cu zahărul, vanilia, uleiul și încorporăm treptat laptele.
Încorporăm făina cernută împreună cu pudra de cacao și praful de copt. La final încorporăm și albușurile bătute spumă tare.
Transferăm compoziția într-o tavă de 35×24 cm tapetată cu hârtie de copt. Coacem la 180 grade C 20 minute.
După coacere, răsturnăm blatul și îndepărtăm hârtia pe care s-a copt. Îl punem pe o altă bucată de hârtie de copt și îl rulăm.
Pentru umplutură, mixăm ricotta împreună cu zahărul pudră și cacaoa. Adăugăm frișca lichidă și mixăm până obținem o compoziția spumoasă.
Întindem crema peste blat, rulăm, împachetăm în hârtie și dăm la frigider 30 minute.
Amestecăm ciocolata topită cu laptele cald și turnăm glazura peste ruladă.
Dăm la frigider timp de 30 de minute înainte de servire.
Savurați cu poftă! Poftă bună! 🍫🍰🥄