Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Plăcintă de casă cu umplutură de cireșe – Rețetă foarte ușoară și foarte rapidă, o să vă placă mult – Pentru a pregăti plăcinta, aveți nevoie de următoarele…
Ingrediente necesare:
- 600 g cireșe (proaspete sau congelate)
- 10 linguri zahăr (pentru umplutură)
- 9 linguri griș
- Câte 2 linguri zahăr presărat pe foi
- 150 ml ulei
- 150 ml apă
- 500 g foi de plăcintă
Mod de preparare:
Amestecăm cireșele cu grișul și cu 10 linguri de zahăr.
Separat, amestecăm apa cu uleiul, ungem tava cu acest amestec.
Numărăm foile de plăcintă și le împărțim în 4. Împărțim și umplutura.
Din primul set de foi ungem o foaie cu amestecul de ulei și presărăm deasupra 2 linguri de zahăr.
Acoperim cu încă o foaie pe care o ungem cu amestecul de ulei și presărăm 2 linguri de zahăr deasupra.
Procedăm la fel până se termină foile din set. Punem o parte din umplutură pe o margine lungă și rulăm.
Procedăm la fel cu seturile de foi rămase după care ungem plăcintele cu amestecul rămas de apă și ulei.
Înțepăm fiecare plăcintă în mai multe locuri cu furculița după care presărăm zahăr deasupra și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru aproximativ 30 de minute.
După coacere, acoperim tava cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm plăcintele să se răcească.
Savurați cu poftă! Poftă bună!