Prăjitură din aluat tip pandișpan, cu cremă de miere – Delicat, gustos și ușor de gătit – Pentru a pregăti acest desert, aveți nevoie de…
Ingrediente necesare
Ingrediente pentru aluat:
- 3 ouă la temperatura camerei
- 1/2 pahar zahăr
- 4 linguri de miere
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 pahar făină (orientativ 150 grame)
Ingrediente pentru cremă:
- 1 ou
- 100 grame zahăr
- 1 lingură făină
- 250 ml lapte
- 100 grame unt
Cum se prepară?
Pentru a pregăti blatul, amestecați bine zahărul și ouăle. Trebuie să obțineți un amestec alb și pufos…
Puneți mierea într-o cratiță cu fundul gros și încălziți-o ușor, nu mai mult de 50 grade Celsius… Adăugați bicarbonatul de sodiu și amestecați constant, până când amestecul capătă o culoare asemănătoare cu cea a caramelului…
Introduceți treptat mierea călduță în amestecul de ouă și zahăr, amestecând continuu…
Adăugați apoi, în câteva etape, făina cernută. Omogenizați bine întreaga compoziție.
Ar trebui să obțineți un aluat asemănător ca și consistență cu o cremă groasă. Turnați aluatul într-o formă acoperită cu hârtie de copt și coaceți timp de 40 de minute, la temperatura de 160 grade Celsius.
Pentru a pregăti crema, amestecați într-o cratiță oul, zahărul și laptele. Turnați făina și amestecați bine.
Amestecul de lapte-ou se încălzește la foc mediu, amestecând constant, până când se îngroașă…
Crema obținută se lasă să se răcească complet…
Ulterior, bateți untul (aflat la temperatura camerei) cu ajutorul unui mixer și adăugați-l în cremă.
Ar trebui să obțineți o cremă netedă și uniformă ca textură…
Tăiați pandișpanul în 3 blaturi, ungeți-le cu cremă și asamblați tortul. Decorați după preferințe și dați-l la frigider pentru câteva ore…
Să îl savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post