Prăjitură cu aluat pandișpan și cremă de brânză dulce – Fină, delicată, aromată

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat

  • 120 grame făină
  • 4 ouă
  • 120 grame zahăr
  • un sfert de linguriță zahăr vanilat
  • o linguriță praf de copt
  • puțină sare
  • pudră de cacao pentru decor

Ingrediente pentru cremă

  • 200 grame brânză de vaci (9-15% grăsime)
  • 100-120 grame zahăr
  • 250 ml frișcă pentru gătit (33% grăsime)
  • un sfert de linguriță zahăr vanilat

Cum se prepară?

Într-un bol adânc, bateți ouăle cu ajutorul unui mixer și adăugați treptat zahărul.

Într-un recipient separat, se cerne făina împreună cu praful de copt, zahărul vanilat și sarea.

Treptat se adaugă și amestecul de făină în amestecul de ouă bătute cu zahăr. Amestecați bine, până la omogenizare.

Se pune hârtie pentru copt în forma în care coaceți. Tapetați cu puțin unt.

Se toarnă aluatul în formă și se coace timp de 10 minute, la temperatura de 200 grade Celsius…

Pentru cremă

Se amestecă brânza cu zahărul obișnuit și cu zahărul vanilat, cu ajutorul unui blender.

Mărunțiți la blender până când obțineți un amestec suficient de omogen…

Se răcește frișca și se bate bine cu mixerul, apoi se adaugă în amestecul cu brânză.

Pentru asamblarea prăjiturii

Se răcește pandișpanul și se taie în 2 blaturi.

Se pune un blat pe farfurie, se unge cu 2/3 din cremă și se acoperă cu celălalt blat. Tapetați și acest blat cu cremă, din abundență…

Se decorează cu pudră de cacao și se pune la frigider pentru cel puțin 2 ore… și mai bine ar fi pentru o noapte…

A doua zi se feliază și se servește.

Este genială! Sigur să vă placă mult…

Să o savurați cu drag! Poftă bună!