Orezul cu legume la borcan da un gust foarte bun mancarii, facand ciorba aromata. Tot ce trebuie sa faci este sa deschizi borcanul si sa adaugi acest amestec in ciorba sau supa…

Ingrediente pentru orez cu legume la borcan:

  • 1.5 kg castraveti, 1 kg rosii
  • 1 kg ceapa, 1 kg morcovi
  • 250 gr orez, 1.5 linguri sare
  • 2 linguri zahar, 80 ml otet 9%
  • 1 pahar ulei de floarea soarelui

Mod de preparare:

Se curata ceapa si se taie in cuburi mari. Se dau morcovii pe o razatoare grosiera si se taie castravetii in cubulete.

Dam rosiile prin masina de tocat carne. Fierbem orezul, il punem intr-o sita si-l clatim cu apa rece.

Turnam uleiul de floarea soarelui intr-o tigaie adanca, il lasam sa se incalzeasca, apoi adaugam ceapa. Amestecam periodic. Adaugam morcovii si rosiile date prin masina de tocat. Prajim legumele timp de 10 minute la foc mediu. Amestecam din cand in cand.

La final, adaugam castravetii si orezul. Dam focul la mic si lasam amestecul sa fiarba.

Adaugam sare, zahar, otet si 150 ml apa clocotita. Gatim totul timp de 10 minute.

Luam cratita de pe foc si umplem borcanele curate cu salata. Infiletam bine capacele. Acoperim borcanele cu o patura sau un prosop gros si le lasam sa se raceasca.

Dupa ce se racesc compet, borcanele cu salata se depoziteaza intr-un loc intunecat si rece, de preferat in pivnita sau in camara.

Pofta buna si spor la gatit! Daca esti multumita de rezultat, impartaseste reteta cu prietenii tai. Cu siguranta, vor fi incantati sa incerce aceasta reteta simpla, dar delicioasa.