Pe o zi de vară călduroasă, cel mai bine merge un desert ușor și răcoritor… Să pregătiți acest desert de casă este floare la ureche… Mai greu este să rezistați tentației de a nu-l mânca până când se solidifică la frigider…

Ingrediente necesare:

  • 500 ml apă
  • 7 linguri gelatină
  • 200 g zahăr
  • 50 g ness (sau cacao)
  • 500 ml iaurt
  • 200 ml smântână
  • 200 ml lapte condensat
  • 1.5 litri de lapte

Mod de preparare:

1. Pentru început, punem 3 linguri de gelatină la hidratat în apă călduță – ușor fierbinte.

2. Într-un vas separat, pregătim ness-ul.

3. Adăugăm zahărul în vasul cu ness și amestecăm bine. Adăugăm gelatina hidratată și mixăm bine bine, până la omogenizare…

4. Luăm vasul de pe foc și lăsăm compoziția la răcit. Separat, turnăm gelatina rămasă într-un bol. Adăugăm laptele și amestecăm bine…

5. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem jeleul de cafea cubulețe.

6. Punem laptele la fiert. Adăugăm laptele condensat, iaurtul, smântâna și amestecăm bine. După omogenizare, luăm vasul de pe foc. Batem crema cu ajutorul unui mixer, până când obținem o compoziția cremoasă și spumoasă…

7. Pe fundul unei forme de silicon, așezăm jeleurile de cafea. Pe deasupra, turnăm crema pregătită anterior. Punem tortul la frigider pentru 3 ore, pentru solidificare.

Priviți ce minunăție a ieșit…

Să îl savurați cu drag! Poftă bună!