Macrou în sticlă – Dacă îți place macroul, trebuie să încerci și acest mod de preparare

Macrou în sticlă – Dacă îți place macroul, trebuie să încerci și acest mod de preparare – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • macrou
  • 1 l apă
  • coajă de ceapă
  • 2 linguri ceai negru
  • sare
  • 2 linguri zahăr

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui cuțit, curățăm peștele și îl tăiem bucățele.

2. Pentru marinadă, turnăm apă într-un vas. Adăugăm sarea, zahărul, ceaiul negru și cojile de ceapă. Punem amestecul la fiert la foc mic.

3. Cu ajutorul unui foarfece, decupăm partea superioară a unei sticle de plastic de 2.5 l.

4. Așezăm peștele și turnăm saramura. Lăsăm sticla la frigider 3 zile.

Să îl savurați cu poftă! Poftă bună!

Încearcă și… Macrou marinat în doar 2 ore

Foarte fin, nu-l găsești la niciun magazin

Ingrediente

  • 1 macrou
  • 1 l de apă
  • 5 linguri de sare
  • 6-8 boabe de piper
  • 1 ceapă
  • 5 boabe de ienibahar
  • 3-4 frunze de dafin

Mod de preparare:

Dezghețați și curățați macroul pe exterior și interior, tăiați capul, iar fileul tăiați-l în felii de mărime medie.

Pentru a pregăti marinada, fierbeți apa într-o cratiță, adăugați sarea, ceapa curățată, boabele de ienibahar, piper negru și frunzele de dafin.

Fierbeți condimentele timp de 10 minute, închideți focul și lăsați marinada să se răcească.

Puneți bucățile de pește în marinada răcită, acoperiți cu un capac și lăsați-l pentru 2 ore.

După 2 ore, scoateți peștele din marinadă și serviți. Dacă veți lăsa peștele mai mult de 2 ore, acesta va fi prea sărat / marinat…

Dacă nu intenționați să îl serviți imediat, îl puteți păstra la frigider într-un recipient de sticlă timp de 3 zile…

Totuși, suntem siguri că va fi consumat mult mai repede… Poftă bună!