Pentru un desert ușor și rapid într-o zi de post, încercați această rețetă de clătite de post. Puteți renunța și la zahărul din compoziție și, în loc de o umplutură dulce, puteți folosi fructe zdrobite sau banane.

Ingrediente necesare:

  • 400 ml apă minerală
  • 2 căni făină
  • 2 linguri zahăr
  • 150 ml ulei
  • Un praf de sare
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • 1 plic zahăr vanilat

Mod de preparare:

Pregătim un bol mai mare în care punem făina, zahărul tos și cel vanilat și sarea. Amestecăm, turnăm papa minerală treptat, amestecând continuu cu un tel.

Avem grijă să nu rămână cocoloașe. Adăugăm și uleiul și omogenizăm. Punem și coaja de lămâie la final. Vom obținem o compoziție de consistența unei smântâni mai subțiri, un pic mai groasă decât la clătitele cu ouă. Dacă compoziția vi se pare prea groasă, puteți să mai adăugați apă minerală.

Sfat:
După ce ați omogenizat bine toate ingredientele, lăsați compoziția la odihnit pentru 1-2 ore, într-un loc rece.

Încingem un pic de ulei într-o tigaie și turnăm câte un polonic din compoziție în ea, înclinând tigaia în așa fel încât compoziția să ajungă pe toată suprafața ei.

Când clătita se rumenește pe margini, o întoarcem pe cealaltă parte. Procedăm la fel cu fiecare clătită.

Notă: La tigăile noi, antiaderente, nu este nevoie să folosim ulei.

Imediat ce scoatem clătitele din tigaie, le punem una peste alta pe o farfurie și le acoperim, de fiecare dată, cu un capac. Acoperindu-le, clătitele vor rămâne moi și fragede. Le umplem cu umplutura preferată și le rulăm, sau le împăturim în patru.

Să le savurați cu poftă! Poftă bună!

Notă:  după gust, se poate adăuga în compoziție și bicarbonat de sodiu, praf de copt sau un pic de drojdie.