Ingrediente necesare:
- 2 L supă de pui
- 1 păstârnac mare
- Câteva fire ceapă verde
- 500 g morcov
- 3 ardei grași
- 1 ardei iute
- Jumătate țelină
- Verdeață: pătrunjel, țelină, mărar, leuștean
Mod de preparare:
- Spălăm bine legumele, le tăiem. Spălăm bine țelina, o tăiem felii cu tot cu coajă (pentru un gust mai intens) și o punem la fiert.
- Rupem ardeiul în două, tăiem ceapa verde bucăți mari și lăsăm morcovii întregi. Adăugăm toate acestea în cratița cu țelina și adăugăm și supa de pui.
- Acoperim oala cu capac și fierbem legumele până se înmoaie, amestecând ocazional.
- Adăugăm verdeața tocată bucăți mari, amestecăm și acoperim cu capac. Lăsăm să fiarbă, în total, aproximativ 1 oră.
- După fierbere, lăsăm totul să se răcească până devin călduțe, după care pasăm cu blenderul vertical până obținem o cremă.
- Transferăm crema (pasta) în tăvițe pentru cuburi de gheață și le punem la congelator pentru 2 zile. Ulterior, le scoatem din forme și le punem în cutii de plastic, la congelator.
Notă: putem folosi doar apă în loc de supă de pui, sau supă de pește, de vită.
Spor!