Rețetă pas cu pas, cu imagini – Pâine de casă după o rețetă simplă – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 800 g făină de grâu
- 540 g apă
- 25 g sare
- 7 g drojdie uscată
Mod de preparare:
Puneți făina cu drojdia uscată și sarea într-un bol și amestecați bine.
Adăugați apa și frământați.
Acoperiți aluatul și lăsați-l să crească timp de 1 oră.
Împărțiți aluatul în 2. Luați prima bucată, aplatizați și împăturiți (de cel puțin 3 ori). Procedați la fel cu aluatul rămas.
Puneți aluatul într-un vas încins, acoperiți și coaceți la 250°C timp de 30 de minute.
După 30 de minute, îndepărtați capacul și continuați coacerea timp de 20 de minute, astfel încât pâinea să se rumenească.
Când pâinea este gata, scoateți vasul din cuptor și lăsați pâinea să se răcească timp de cel puțin 1 oră înainte de a o felia.
Savurați cu poftă! Poftă bună!