Ingrediente necesare:
🍪 200 g biscuiți / pișcoturi
🥛 Lapte (pentru înmuiat biscuiții)
🧴 Ulei vegetal (pentru uns tava)
🥚 1 gălbenuș
🍬 120 g zahăr
🥛 200 ml smântână pentru frișcă (33% grăsime)
🍦 1 linguriță esență de vanilie
🌽 90 g amidon de porumb
🥛 1 litru de lapte
🍫 150 g ciocolată neagră
📏 Tavă: 27 × 18 cm
🧁 Resturi de biscuiți mărunțiți pentru decor
Mod de preparare:
Trecem pișcoturile prin lapte și le așezăm uniform pe fundul tăvii. Mărunțim pișcoturile rămase și le păstrăm pentru decor. Ungem marginea tăvii cu ulei.
Pentru cremă, amestecăm gălbenușul cu zahărul, smântâna lichidă, esența de vanilie, amidonul și laptele. Punem amestecul pe foc mediu și gătim, amestecând constant, până se îngroașă. Adăugăm ciocolata ruptă bucăți și amestecăm până se topește complet.
Turnăm crema fierbinte peste stratul de biscuiți și lăsăm prăjitura să se răcească la temperatura camerei. Presărăm deasupra pișcoturile mărunțite, apoi punem tava la frigider pentru 3-4 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună! 🍫🥄🍰