Rețetă fără lapte și fără ouă – Prăjitură de casă, simplă și gustoasă, cu ciocolată
Ingrediente necesare:
- 220 g făină
- 30 g pudră de cacao
- 10 g praf de copt
- 130 g zahăr
- 100 ml ulei
- 300 ml apă caldă
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 150 g ciocolată
- 3-4 linguri ulei
- Alune/ arahide/ nuci tocate
Mod de preparare:
Cernem făina, pudra de cacao și praful de copt într-un bol. Adăugăm și zahărul și amestecăm bine. Adăugăm și uleiul și apa și omogenizăm până obținem un amestec fără cocoloașe. Tapetăm o tavă de 16*26 cm cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea.
Uniformizăm și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Coacem timp de 35 minute aproximativ. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Prăjitura este gata atunci când trece testul cu scobitoarea.
Lăsăm să se răcorească timp de câteva minute, după care răsturnăm pe un platou și îndepărtăm hârtia de copt.
Pentru glazură, punem bucățelele de ciocolată și uleiul pe baie de aburi. Amestecăm până la omogenizare. Opțional, se pot adăuga și bucățele de nuci, arahide și/ sau alune. Turnăm glazura peste prăjitură după care dăm la frigider pentru câteva ore ca să se întărească glazura.
Savurați cu poftă! Poftă bună!