Nu se compară cu nici un alt desert cu mere – Cea mai bună prăjitură cu mere și cremă fiartă – Pentru a o pregăti și voi, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente pentru aluat:
- 2 ouă
- 4 linguri smântână
- 400 g unt
- 300 g zahăr
- 1 linguriță praf de copt
- 700 g făină
- sare
Ingrediente pentru cremă:
- 700 ml lapte
- 2 ouă
- 4 linguri amidon
- 8 linguri zahăr
- vanilie
Ingrediente pentru umplutură:
- 4 mere
- zahăr pudră
Mod de preparare:
1. Pentru început, pregătim aluatul. Într-un bol, adăugăm făina și untul dat prin răzătoare. Amestecăm bine, adăugăm praful de copt, oul, smântâna și zahărul. Frământăm până obținem un aluat moale și omogen.
2. Învelim aluatul într-o folie de plastic și îl punem la frigider.
3. Pentru cremă, cu ajutorul unui mixer, batem ouăle. Adăugăm zahărul, amidonul și vanilie. Mixăm bine până la omogenizare. Adăugăm laptele, amestecăm și punem crema la fiert la foc mic. Amestecăm până obținem o cremă densă și fină.
4. Într-o tavă de copt tapetată cu ulei, adăugăm jumătate de aluat. Cu ajutorul mâinilor, formăm o bordură iar cu o furculiță, înțepăm aluatul.
5. Cu ajutorul unui cuțit, decojim merele și le curățăm de semințe. Le tăiem felii și le adăugăm în tavă.
6. Pe deasupra, adăugăm crema pregătită anterior. La final, adăugăm a 2-a jumătate de aluat și formăm o grilă. Coacem prăjitura la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute.
Să o savurați cu drag – Poftă bună!
Discussion about this post