Rețetă pas cu pas, cu imagini – Paste în sos cremos cu ciuperci și parmezan – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 120 ml smântână de gătit
- 200 g spaghetti
- 80 g parmezan
- 2 căței usturoi
- nucșoară, piper, sare, boia
- 1 linguriță maggi
- 1 lingură pastă de tomate
- 1 ceapă
- 500 ml apă
- 250 g ciuperci
- 2-3 linguri ulei de măsline
- pătrunjel, rozmarin și cimbru
- 50 g smântână acră
Mod de preparare:
Curățați ciupercile, tăiați-le în bucățele și prăjiți-le în ulei de măsline într-o tigaie încăpătoare. Tăiați ceapa cuburi și adăugați-o în tigaie. Dacă doriți, tăiați 2 căței de usturoi cubulețe și adăugați-i.
Condimentați cu nucșoară, piper, boia și sare. Adăugați pasta de tomate după care adăugați apa și smântâna. Adăugați parmezanul ras, pastele, maggi,pătrunjelul, cimbrul și rozmarinul.
Puneți capaculși lăsați totul să fiarbă la foc mediu timp de 20 de minute. Amestecați ocazional, astfel încât pastele să nu se lipească una de alta sau de fundul tigăii.
Când pastele sunt al dente, sosul ar trebui să fie cremos. Condimentați din nou, dacă doriți. Încorporați smântâna acră înainte de servire.
Savurați cu poftă! Poftă bună!