Rețetă pas cu pas, cu imagini – Supă de conopidă cremoasă și savuroasă – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 1 conopidă medie, împărțită în buchete
- 1 morcov mediu, ras
- 1/4 cană țelină tocată
- 2-1/2 căni apă
- 2 lingurițe de bulion de pui sau 1 cub de bulion vegetal
- 3 linguri de unt
- 3 linguri de făină albă
- 3/4 linguriță sare
- 1/8 linguriță piper
- 2 căni lapte 2% grăsime
- 1 cană brânză cheddar rasă
- 1/2 până la 1 linguriță sos iute, opțional
Mod de preparare:
Într-o oală mare, puneți conopida, morcovul, țelina, apa și bulionul. Aduceți la fierbere.
Reduceți focul, acoperiți cu capac și lăsați să fiarbă la foc mic timp de 12-15 minute sau până când legumele sunt fragede (nu scurgeți).
Într-o cratiță mare, topiți untul. Adăugați făina, sarea, piperul și amestecați până compoziția devine netedă.
Adăugați treptat laptele, amestecând continuu. Aduceți la fierbere la foc mediu; gătiți și amestecați timp de 2 minute sau până când se îngroașă.
Reduceți focul, adăugați brânza rasă și amestecați până se topește, adăugând sosul iute dacă doriți. Turnați în oala cu conopidă, amestecați și mai lăsați câteva minute pe foc mic.
Savurați cu poftă! Poftă bună!