Rețetă cu imagini, pas cu pas – Înghețată fină și delicioasă, aromată cu cireșe – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 2 gălbenușuri
- 120 g zahăr
- 200 ml lapte
- 200 g cireșe (proaspete sau congelate)
- 100 g zahăr
- 5 g pectină
- 200 ml smântână pentru frișcă 33-36%
Mod de preparare:
Zdrobim cireșele cu un blender vertical după care le transferăm într-o cratiță.
Adăugăm 100 g zahăr, pectina și, amestecând continuu pe foc moderat, aducem compoziția la punctul de fierbere. O fierbem timp de 2 minute.
Transferăm compoziția într-un bol, acoperim suprafața compoziției cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească la frigider.
Punem gălbenușurile într-o cratiță și le omogenizăm. Încorporăm 120 g zahăr după care încorporăm treptat și laptele.
Punem cratița pe foc mediu, amestecăm continuu cu telul până compoziția dă în clocot, după care o fierbem timp de 1 minut.
Transferăm compoziția într-un bol, acoperim suprafața compoziției cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească la frigider.
Mixăm smântână pentru frișcă după care încorporăm crema pregătită anterior (lucrăm cu mixerul).
Amestecăm bine compoziția de cireșe după care o încorporăm în amestecul cu frișcă.
Transferăm compoziția într-un vas, acoperim cu folie și dăm la congelator pentru minim 3 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!