Ingrediente pentru blat:
- 8 ouă
- 8 linguri făină
- 8 linguri zahăr
- 2 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
- sare
- 3 linguri ulei
Ingrediente pentru cremă:
- 3 ouă
- 150 g ciocolată cu lapte
- 300 ml frișcă lichidă
- 100 g zahăr
- 3 pliculețe ness
- 2-3 linguri suc de lămâie
Ingrediente pentru sirop de caramel:
- 150 g zahăr
- 500 ml apă
- 4 linguri suc de lămâie
- 2-3 picături esență de rom
Ingrediente pentru glazură:
- 150 ml frișcă lichidă
- 200 g ciocolată
Mod de preparare:
1. Pentru blat, separăm gălbenușurile de albușuri. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile spumă. Adăugăm treptat zahărul și mixăm până la omogenizare.
2. Într-un bol separat, amestecăm gălbenușurile cu sare și ulei. Turnăm compoziția peste spuma de albușuri.
3. Adăugăm pudra de cacao, făina și praful de copt. Amestecăm cu grijă, într-o singură direcție, până obținem un aluat moale și omogen.
4. Turnăm jumătate din cantitatea de aluat într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 25 de minute. Procedăm la fel cu aluatul rămas, în final trebuie să obținem 2 blauturi.
5. Pentru cremă, batem ouăle cu zahăr și punem amestecul la încălzit pe baie de aburi. Adăugăm ness-ul dizolvat în apă, ciocolata și sucul de lămâie. Luăm vasul de pe foc și amestecăm foarte bine. Adăugăm frișca bătută și mixăm bine.
6. Pentru sirop, punem zahărul într-un vas la caramelizat. Treptat, adăugăm apa și amesteăcăm. Fierbem la foc mic iar la final adăugăm sucul de lămâie.
7.Pentru a forma prăjitura, însiropăm blaturile și le tapetăm cu cremă.
La final, decorăm cu glazură și sirop. Poftă bună!
Discussion about this post