Vara este sezonul perfect pentru a încerca cât mai multe rețete… Găsim o mulțime de fructe și legume proaspete, ce abia așteaptă sa fie gătite… Următoarea rețetă vă prezintă un mod delicios și creativ de a folosi dovlecelul. O gustare delicioasă, cu puține calorii…
Ingrediente necesare:
- 800 g dovlecei
- 3 ouă
- 150 g făină
- 600 g roșii
- 200 g iaurt
- brânză de vaci / cașcaval
- 4 căței de usturoi
- mărar
- condimente
Mod de preparare:
1. Pentru început, dăm dovlecelul prin răzătoarea mare și îl așezăm într-un bol. Adăugăm ouăle, măratul tăiat, sarea, condimentele și amestecăm bine bine… Adăugăm făina și mixăm bine, până la omogenizare…
2. Într-o tigaie încinsă cu puțin ulei, turnăm 2-3 linguri din compoziția prepătită anterior. Vom găti practic o clătită, la foc mic, câte 2-3 minute pe fiecare parte, până se rumenește frumos… Procedăm la fel cu aluatul rămas…
3. Într-un bol separat, dăm brânza (sau cașcavalul) prin răzătoarea mare. Folosiți ce vă place și ce cantitate doriți. Adăugăm iaurtul, usturoiul zdrobit, sarea, piperul și amestecăm bine bine… Cu ajutorul unui cuțit, tăiem roșiile felii subțiri…
4. Tapetăm o clătită cu 2-3 linguri din compoziția pregătită. Pe deasupra, așezăm câteva felii de roșii și acoperim cu a 2-a clătită. Procedăm la fel până terminăm toate ingredientele. Dăm tortul la frigider pentru câteva ore înainte de servire…
Savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post