Ingrediente necesare:

  • 3-4 linguri făină
  • 1 lingură lapte
  • 50 ml ulei
  • 2 ouă – unul este pentru uns chiflele
  • 1 lingură zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 5 g drojdie uscată
  • brânză (brânză de capră / telemea / caș / urdă / brânză frământată)

Mod de preparare:

1. Într-un bol, turnăm laptele. Adăugăm uleiul, sarea, 1 ou, zahărul și amestecăm bine bine, până la omogenizare…

2. Adăugăm făina și drojdia uscată și frământăm până când obținem un aluat moale și pufos…

3. Lăsăm aluatul la crescut aproximativ 60 minute.

4. Pentru umplutură, așezăm brânza într-un bol. Dacă folosiți brânză de vaci sau brânză nesărată, adăugați puțină sare și amestecați bine bine…

5. Din aluatul obținut, formăm turte mici. Repartizăm umplutura în mod egal și formăm chiflele, pe care le așezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Le lăsăm deoparte aprox. 15 minute.

6. Tapetăm cu gălbenuș de ou și coacem la temperatura de 180 grade Celsius, aprox. 25 minute. După coacere, lăsați-le sub un prosop cam 20 minute. Astfel, se răcesc ușor, la temperatura camerei…

Sunt delicios de bune, au coajă subțire, ușor crocată și miez moale, pufos și aromat…

Să le savurați cu poftă! Poftă bună!