Ingrediente:
- 400 g ficat de pui
- 50 g unt
- 5 linguri smântână
- 250 g brânză de vaci
- 4 ouă
- 1 morcov
- 80 g orez
- 2 linguri făină
- 1 lingură suc de lămâie
- 1 cățel de usturoi
- sare, piper, alte condimente
- miez de nucă (opțional)
Mod de preparare:
1. Pentru început, punem orezul la fiert, timp de 10 minute. După acest interval de timp, adăugăm ficatul de pui și gătim încă 7 minute.
2. Cu ajutorul unui blender, mărunțim ficatul de pui amestecat cu orez. Adăugăm sarea, miezul de nucă, untul și amestecăm bine.
3. Într-un bol separat, batem ouăle. Adăugăm smântâna, făina și amestecăm bine. Coacem trei clătite, într-o tigaie încinsă cu ulei.
4. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem ceapa cubulețe. Morcovul îl dăm prin răzătoare și îl amestecăm cu ceapa. Prăjim acest amestec 2-3 minute, într-o tigaie încinsă cu ulei. Adăugăm brânza de vaci, usturoiul, sucul de lămâie și amestecăm bine. Luăm compoziția de pe foc.
5. Pe o formă de tort, așezăm o clătită. Adăugăm un strat din compoziția de brânza iar pe deasupra adăugăm un strat din compoziția cu ficat. Procedăm la fel până terminăm toate ingredientele.
La final, decorăm cu un strat de smântână și verdeață. Se lasă la frigider 1-2 ore.
Poftă bună!
Discussion about this post