Rețetă explicată pas cu pas – Prăjitură turnată cu mere – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 1,25 kg mere rase
- 60 g zahăr
- 2 lingurițe scorțișoară
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 8 albușuri
- 1 lingură zeamă lămâie
- un praf de sare
- 200 g de zahăr
- 8 gălbenușuri
- 3 linguri esență vanilie
- 150 ml ulei
- 200 g făină
Mod de preparare:
Pentru umplutură, curăță și rade merele. Adaugă merele rase și zahărul într-o tigaie. Gătește-le la foc mic spre mediu, până se evaporă zeama. Oprește focul, adaugă scorțișoara, amestecă și lasă deoparte.
Pentru aluat, separă albușurile de gălbenușuri. Mixează spumă albușurile, zeama de lămâie și sarea.
Adaugă zahărul și mixează până capătă consistența unei bezele lucioase.
Separat, mixează gălbenușurile adăugând uleiul treptat, până se va forma o cremă deschisă la culoare.
Adaugă gălbenușurile peste spumă, vanilia și amestecă ușor, cu o spatulă, de jos în sus. Cerne făina și amestecă ușor, cu o spatulă, de jos în sus.
Toarnă și nivelează jumătate din compoziție în tava. Lasă la copt la cuptorul preîncălzit la 180°C/treapta 3, timp de 12 min. După 12 min, scoate tava din cuptor și așază ușor pe toată suprafața blatului, umplutura.
Toarnă și nivelează și restul compoziției peste umplutură. Lasă la copt la cuptorul preîncălzit la 170°C/între treptele 2 (165°C) și 3 (185°C), timp de 40 min, sau până trece testul scobitorii.
Lasă la răcit, după care porționează și decorează cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!