Pur și simplu se topește în gură – Prăjitură extra pufoasă cu ciocolată și cocos, fără ouă
Ingrediente necesare:
- 1 cană iaurt natural
- 1 cană lapte
- 1 cană ulei
- 1 cană fulgi de cocos
- 2 căni zahăr tos sau după gust
- 2 căni făină
- 1 linguriță praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 100 g ciocolată
- 3 linguri ulei
Pentru a măsura ingredientele am folosit o cană de 200 ml.
Mod de preparare:
Ungem o tavă de 20*17 cm cu unt și o tapetăm cu făină. Setăm cuptorul la 180 de grade.
Amestecăm iaurtul cu zahărul tos, după care adăugăm și celelalte ingrediente și amestecăm foarte bine. Turnăm compoziția densă în tavă și coacem timp de 30 de minute.
După cele 30 de minute, verificăm prăjitură cu o scobitoare. Dacă este necesar, mai lăsăm prăjitura la cuptor pentru încă câteva minute. După coacere, lăsăm să se răcească.
Pentru glazură, punem bucățelele de ciocolată într-o cratiță. Adăugăm uleiul și amestecăm până la omogenizare, pe baie de aburi. Turnăm glazura peste prăjitură. Când glazura se întărește, porționăm prăjitura cu un cuțit trecut prin apă fierbinte.
Savurați cu poftă! Poftă bună!