Prăjitură cu brânză dulce și fructe de pădure, cu blat de nucă și curmale – Cheesecake aromat și delicios, fără făină…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 7-10 curmale
- 1 pumn nucă
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 200 g brânză de vaci
- 100 ml frișcă lichidă
- 1-2 linguri zahăr, după gust
- 1,5 lingurițe gelatină pudră
Ingrediente necesare pentru glazură:
- Jumătate linguriță gelatină pudră
- 1 pumn fructe de pădure congelate
- 1 lingură zahăr
Mod de preparare:
Tocăm mărunt nuca și curmalele. Amestecăm bine cele două ingrediente, mai întâi cu o lingură apoi cu mâna.
Tapetăm o tavă rotundă de 16 cm cu hârtie de copt. Transferăm amestecul în tavă și formăm un blat uniform.
Pentru umplutură, mixăm brânza cu zahărul.
Mixăm frișca spumă tare.
Dizolvăm gelatina într-un pic de apă, o adăugăm în frișca bătută și mixăm până obținem o consistență cremoasă, încorporând și brânza cu zahăr.
Transferăm peste blatul din tavă și punem tortul la frigider pentru 30 de minute.
Pentru glazură, amestecăm fructele cu un pic de apă, cu zahăr și cu gelatina.
Încălzim compoziția doar cât să se dizolve gelatina.
Amestecăm, lăsăm să se răcească un pic după care turnăm peste stratul de umplutură.
Dăm tortul la frigider pentru minim 1 oră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!