Ingrediente necesare pentru foi:
- 300 g făină
- 150 g unt
- 1 ou
- 2 linguri pudră de cacao
- 150 g zahăr
- 1 plic praf de copt
- Zeamă de portocale
Ingrediente necesare pentru umplutura de cocos:
- 7 albușuri
- 150 g zahăr
- 200 g fulgi de cocos
Ingrediente necesare pentru crema de vanilie:
- 400 ml lapte
- 6 gălbenușuri
- 1 plic budincă de vanilie
- 150 g zahăr
- 150 g unt
- 1 plic zahăr vanilat
- Coaja rasă de la 1 portocală
Mod de preparare:
Începem cu foile: punem toate ingredientele necesare în vasul robotului de bucătărie. Amestecăm până obținem o compoziție omogenă după care punem compoziția la frigider pentru 1 oră. Ulterior, împărțim compoziția în 2 părți egale și întindem 2 foi de 24*24 cm.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și așezăm în ea prima foaie.
Pentru umplutura de cocos, mixăm albușurile adăugând treptat și zahărul până obținem o bezea fermă. Încorporăm în bezea fulgii de cocos, folosind o spatulă. Întindem umplutura peste foaia din tavă, într-un strat uniform după care acoperim cu a doua foaie.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 20 de minute.
Pentru cremă, mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul tos și cel vanilat, cu pudra de budincă și cu laptele. Punem compoziția pe foc și gătim amestecând continuu până crema se îngroașă. Luăm crema de pe foc și o lăsăm să se răcească după care încorporăm în ea untul aflat la temperatura camerei și coaja de portocală.
Întindem crema astfel obținută peste prăjitura coaptă și răcită, după care o dăm la frigider pentru 2 ore.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!