Ingrediente necesare:
- 400 g carne tocată
- 2 roșii
- 5 cartofi
- 5 linguri smântână
- cașcaval ras
- sare, piper și boia, după gust
- condimentele preferate
Mod de preparare:
începem prin a curăța și spăla cartofii.
Îi tăiem apoi în rondele groase de 1 cm și îi fierbem puțin în apă sărată.
Lăsăm să se răcească un pic, apoi îi așezăm într-o tavă tapetată cu ulei și punem deoparte pentru a pregăti sosul.
Într-un bol, punem smântâna și condimentele și amestecăm bine, după care ungem fiecare felie de cartof.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Amestecăm carnea tocată cu condimentele preferate.
Punem rondelele de roșii peste cartofi, apoi punem și biluțele aplatizate de carne tocată peste rondele.
Băgăm tava la cuptor pentru 30-35 de minute.
După o jumătate de oră, scoatem tava din cuptor, presărăm cartofii cu cașcaval ras și punem tava înapoi la cuptor până să cașcavalul se rumenește frumos, cam 15 minute.
Servim ca atare sau cu o salată proaspătă…
Poftă mare!
Discussion about this post