Rețetă rapidă, cu imagini, explicată în detaliu, pas cu pas – Pizza cu blat din dovlecei – Pizza de casă gustoasă și sățioasă

Ingrediente necesare:

  • 750 g dovlecei – se cântăresc după curățare
  • 3 linguri făină
  • 140 g griș
  • 1 ou
  • 3 linguri maioneză
  • 1 lingură sos de roșii
  • 200 g salam
  • 100 g cașcaval
  • 1 ardei gras, mic
  • 1 ceapă mică
  • 3 roșii medii
  • Sare și piper după gust

Pentru această rețetă am folosit o tavă rotundă cu diametrul de 28 cm și cu pereții detașabili

Mod de preparare:

Pentru blat, îndepărtăm capetele dovleceilor și, după caz, îi curățăm de coajă și de semințe. Dăm dovleceii prin răzătoarea mare și îi punem într-un bol mare. Adăugăm sare, piper și amestecăm. Încorporăm oul după care încorporăm și grișul și făina cernută. Amestecăm bine.

Transferăm compoziția pe tava unsă cu unt și tapetată cu griș (sau pesmet). Uniformizăm, acoperind un pic și pereții tăvii.

Pentru sos, amestecăm sosul de roșii cu maioneza. Ungem blatul cu un pic de sos. Tăiem ardeiul, salamul și roșiile în rondele, ceapa în semiluni.

Opțional, putem marina ceapa: o opărim cu apă clocotită timp de 2-3 minute, o amestecăm cu 1 lingură de oțet, 1 linguriță de zahăr și 1 lingură de ulei și o lăsăm deoparte timp de 10-15 minute.

Punem topping-urile: rondelele de salam, ceapa marinată (fără marinadă!), ungem cu un pic de sos, punem și rondelele de ardei și roșii. Ungem totul cu sosul rămas și punem cașcaval ras deasupra.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, până blatul trece testul cu scobitoarea. După coacere, lăsăm să se răcească un pic, o separăm de pereții tăvii folosind un cuțit subțire și o scoatem pe un platou.

Savurați cu poftă! Poftă bună!