kiloRețete
sâmbătă, octombrie 4, 2025
kiloRețete
No Result
View All Result

Pizza cu blat din dovlecei – Pizza de casă gustoasă și sățioasă – Rețetă rapidă, cu imagini

Pizza cu blat din dovlecei – Pizza de casă gustoasă și sățioasă – Rețetă rapidă, cu imagini

Rețetă rapidă, cu imagini, explicată în detaliu, pas cu pas – Pizza cu blat din dovlecei – Pizza de casă gustoasă și sățioasă

Ingrediente necesare:

  • 750 g dovlecei – se cântăresc după curățare
  • 3 linguri făină
  • 140 g griș
  • 1 ou
  • 3 linguri maioneză
  • 1 lingură sos de roșii
  • 200 g salam
  • 100 g cașcaval
  • 1 ardei gras, mic
  • 1 ceapă mică
  • 3 roșii medii
  • Sare și piper după gust

Pentru această rețetă am folosit o tavă rotundă cu diametrul de 28 cm și cu pereții detașabili

Mod de preparare:

Pentru blat, îndepărtăm capetele dovleceilor și, după caz, îi curățăm de coajă și de semințe. Dăm dovleceii prin răzătoarea mare și îi punem într-un bol mare. Adăugăm sare, piper și amestecăm. Încorporăm oul după care încorporăm și grișul și făina cernută. Amestecăm bine.

Transferăm compoziția pe tava unsă cu unt și tapetată cu griș (sau pesmet). Uniformizăm, acoperind un pic și pereții tăvii.

Pentru sos, amestecăm sosul de roșii cu maioneza. Ungem blatul cu un pic de sos. Tăiem ardeiul, salamul și roșiile în rondele, ceapa în semiluni.

Opțional, putem marina ceapa: o opărim cu apă clocotită timp de 2-3 minute, o amestecăm cu 1 lingură de oțet, 1 linguriță de zahăr și 1 lingură de ulei și o lăsăm deoparte timp de 10-15 minute.

Punem topping-urile: rondelele de salam, ceapa marinată (fără marinadă!), ungem cu un pic de sos, punem și rondelele de ardei și roșii. Ungem totul cu sosul rămas și punem cașcaval ras deasupra.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, până blatul trece testul cu scobitoarea. După coacere, lăsăm să se răcească un pic, o separăm de pereții tăvii folosind un cuțit subțire și o scoatem pe un platou.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Chec Marmorat cu Cremă de Iaurt – Moale și pufos, rapid și delicios
Fără categorie

Chec Marmorat cu Cremă de Iaurt – Moale și pufos, rapid și delicios

Chec marmorat cu portocală și cacao
Fără categorie

Chec marmorat cu portocală și cacao

Pizza din pâine, la tigaie – Rețetă simplă și gustoasă, rapidă și savuroasă
Fără categorie

Pizza din pâine, la tigaie – Rețetă simplă și gustoasă, rapidă și savuroasă

Gogoșele rapide cu iaurt și scorțișoară
Fără categorie

Gogoșele rapide cu iaurt și scorțișoară

Cornulețe fragede cu gem – Dispar imediat din tavă, sunt mult prea bune
Fără categorie

Cornulețe fragede cu gem – Dispar imediat din tavă, sunt mult prea bune

Rulouri din foietaj cu gem de caise și migdale – Dispar imediat din tavă, sunt mult prea bune
Fără categorie

Rulouri din foietaj cu gem de caise și migdale – Dispar imediat din tavă, sunt mult prea bune

Next Post
Plăcintă cu mere, cu aluat dospit – Cuvintele sunt de prisos, priviți cum a ieșit…

Plăcintă cu mere, cu aluat dospit - Cuvintele sunt de prisos, priviți cum a ieșit...

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Rețetă simplă și rapidă, fără sterilizare – Ardei grași prăjiți în ulei, pentru iarnă, la borcan
Aperitive

Rețetă simplă și rapidă, fără sterilizare – Ardei grași prăjiți în ulei, pentru iarnă, la borcan

Plăcințele aperitiv tip Mini Pizza – O rețetă rapidă pentru o gustare savuroasă
Fără categorie

Plăcințele aperitiv tip Mini Pizza – O rețetă rapidă pentru o gustare savuroasă

Cea mai bună rețetă pentru cartofi copți – Rețeta unui bucătar celebru
Aperitive

Cea mai bună rețetă pentru cartofi copți – Rețeta unui bucătar celebru

Clătite delicioase, pe bază de lapte – Rețeta bunicii – Aveți nevoie de 4 ouă, 4 linguri zahăr, 4 linguri ulei, făină și…
Fără categorie

Clătite delicioase, pe bază de lapte – Rețeta bunicii – Aveți nevoie de 4 ouă, 4 linguri zahăr, 4 linguri ulei, făină și…

Zacuscă de fasole boabe – Rețetă marca Șef Paul Constantin – Zacuscă de fasole pentru iarnă
Fără categorie

Zacuscă de fasole boabe – Rețetă marca Șef Paul Constantin – Zacuscă de fasole pentru iarnă

Rețeta pe care o folosesc în fiecare an, an după an – Castraveți în oțet, o bunătate!
Aperitive

Rețeta pe care o folosesc în fiecare an, an după an – Castraveți în oțet, o bunătate!

Ustensile pentru gătit

Cutite profesionale
  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate