Rețetă tradițională, cu imagini, explicată pas cu pas – Supă ungurească de pește – Rețeta gustoasă și savuroasă de care nu te mai saturi…
Ingrediente necesare:
- 1 kg pește ( mici, de apă dulce, de exemplu plătici ) – curățat, cu cap și coadă
- 1,5 kg cozi de crap
- 1 kg file de crap cu tot cu piele
- 3-4 cepe mari
- 3-4 linguri boia dulce ( paprika )
- 1 lingură boia iute
- 1-2 ardei iuți
- Un pumn mic de sare
- Aproximativ 4 L de apă
Mod de preparare:
Începem prin a curăța, apoi toca ceapa nu foarte mărunt. Sărăm fileurile de crap după care dăm la frigider pentru 3-4 ore.
Într-o oală mare, punem plăticile, cozile de crap și aproximativ 4 L de apă. Apa trebuie să acopere complet peștii. Punem oala pe foc, adăugăm ceapa tocată, sarea și fierbem la foc mare pentru cel puțin 1 oră.
După 1 oră, când peștele este foarte bine fiert și grăsimea s-a ridicat la suprafața apei, continuăm să fierbem la foc mediu, adăugând și 3 linguri de boia dulce, respectiv 1 lingură de boia iute. Amestecăm ușor și mai fierbem timp de 10-15 minute. Opțional, putem adăuga și 1-2 ardei iuți.
După cele 15 minute, strecurăm supa într-o altă oală. Punem capetele, oasele mari și cozii deoparte. Trecem și carnea de pește prin sită ( va ajunge în oală, împreună cu zeama strecurată ), adăugând și un pic din zeamă în sită pentru a ne ușura munca. Punem oala înapoi pe foc mediu spre mic și potrivim supa groasă de sare și boia.
Scoatem crapul din frigider, tăiem în bucăți mai mari și adăugăm în supă. Amestecăm ușor și mai fierbem pentru încă 10-15 minute, la foc mediu spre mic. Servim cu ardei iuți și pâine caldă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!