Vinete în stil țărănesc – Rețetă simplă și savuroasă – Se prepară din 500g vinete, 3 ouă, 100g făină și…

Ingrediente necesare:

  • 500 g vinete
  • 2-3 ouă
  • Ulei pentru prăjit
  • Sare și piper după gust
  • 100 g făină

Ingrediente necesare pentru sos:

  • 100 g smântână fermentată
  • 100 g maioneză
  • 3-4 căței usturoi
  • 20 g mărar

Mod de preparare:

Tăiem vinetele pe lungime, în felii groase de 4-5 mm. Le presărăm cu sare și piper. Într-un bol, batem ouăle. Tocăm mărunt mărarul.

Trecem feliile de vinete prin făină, prin ou și le prăjim într-o tigaie cu ulei încins, până se rumenesc frumos pe ambele părți. Le scoatem și le punem șervețele absorbante pentru a elimina excesul de ulei.

Într-un alt bol, amestecăm smântâna cu maioneza, mărarul și usturoiul pisat. Servim vinetele alături de acest sos aromat cu verdeață și usturoi.

Savurați cu poftă! Poftă bună!