Ruladă cu nucă și smântână, fără făină – Ruladă de casă fragedă și aromată

Ingrediente necesare:

  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr tos
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 50 g nucă măcinată
  • 200 g smântână
  • Zahăr pudră după gust
  • Unt pentru uns hârtia de copt

Mod de preparare:

Separăm ouăle și mixăm albușurile spumă tare. Mixând continuu, adăugăm treptat și zahărul tos și cel vanilat.

Trebuie să obținem o spumă fermă și lucioasă în care încorporăm cu mare grijă gălbenușurile bătute și nuca.

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, ungem hârtia cu un pic de unt și turnăm compoziția în tavă.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 12-15 minute.

Ulterior, răsturnăm blatul copt din tavă și îndepărtăm imediat hârtia de copt.

Într-un bol, amestecăm smântâna cu zahăr pudră și ungem blatul. Rulăm și dăm rulada la frigider pentru minim 1-2 ore.

Înainte de servire, o pudrăm cu zahăr pudră și / sau o decorăm cu ciocolată rasă.

Savurați cu poftă! Poftă bună!