Ruladă cu nucă și smântână, fără făină – Ruladă de casă fragedă și aromată
Ingrediente necesare:
- 4 ouă
- 4 linguri zahăr tos
- 1 plic zahăr vanilat
- 50 g nucă măcinată
- 200 g smântână
- Zahăr pudră după gust
- Unt pentru uns hârtia de copt
Mod de preparare:
Separăm ouăle și mixăm albușurile spumă tare. Mixând continuu, adăugăm treptat și zahărul tos și cel vanilat.
Trebuie să obținem o spumă fermă și lucioasă în care încorporăm cu mare grijă gălbenușurile bătute și nuca.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, ungem hârtia cu un pic de unt și turnăm compoziția în tavă.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 12-15 minute.
Ulterior, răsturnăm blatul copt din tavă și îndepărtăm imediat hârtia de copt.
Într-un bol, amestecăm smântâna cu zahăr pudră și ungem blatul. Rulăm și dăm rulada la frigider pentru minim 1-2 ore.
Înainte de servire, o pudrăm cu zahăr pudră și / sau o decorăm cu ciocolată rasă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!