Lichior de lămâie, aromat și tonifiant – Se prepară din 3 lămâi, 500 ml vodcă, zahăr și apă

Ingrediente necesare:

  • 500 ml vodcă
  • 3 lămâi
  • 1 pahar apă
  • 1 pahar zahăr

Mod de preparare:

Trecem lămâile prin răzătoarea mică, având grijă să nu atingem și partea albă amară. Tăiem lămâile în jumătăți și le stoarcem.

Notă: păstrăm cojile de lămâie: le putem așeza în straturi cu zahăr, într-un borcan, și le putem folosi pentru ceai.

Turnăm zeama de lămâie într-un borcan. adăugăm și coaja rasă, vodca și acoperim cu două straturi de folie alimentară și cu un capac de plastic. Păstrăm borcanul într-un loc întunecos timp de 6-7 zile.

După o săptămână, folosim un tifon și strecurăm lichidul.

Amestecăm apa cu zahărul, dăm siropul în clocot și îl lăsăm să se răcească complet. Turnăm siropul în borcanul cu lichior și amestecăm foarte bine. Păstrăm lichiorul la frigider.

Savurați cu poftă!