Pur și simplu se topesc în gură – Cele mai fine și delicioase Brioșe

Pur și simplu se topesc în gură – Cele mai fine și delicioase Brioșe – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

  • 150 g făină
  • 2 linguri smântână
  • 100 g zahăr
  • 2 ouă
  • 80 ml ulei
  • 1 linguriță praf de copt
  • vanilină

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle cu zahăr.

2. Adăugăm smântâna, uleiul, vanilina, făina, praful de copt și amestecăm foarte bine, până la omogenizare.

3. Turnăm aluatul într-o formă specială de brioșe și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 15 minute.

Să le savurați cu drag! Poftă bună!

Încearcă și… Biscuiți șprițați cu unt sau untură – Fursecuri exact ca la mama acasă

Biscuiți șprițați cu unt sau untură – Fursecuri exact ca la mama acasă – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare

  • 400 g unt
  • 400 g zahăr
  • 2 ouă
  • sare
  • 1 kg făină
  • 2 lingurițe bicarbonat de sodiu
  • vanilie
  • coajă de lămâie
  • zahăr vanilat

Mod de preparare:

1. Pentru început, amestecăm făina cu unt. Adăugăm zahărul, ouăle, bicarbonatul de sodiu, vanilia, coaja de lămâie, zahărul vannilat și amestecăm foarte bine până obținem un aluat moale și omogen.

2. Punem aluatul într-o folie alimentară și îl lăsăm la frigider pentru 30 de minute.

3. Scoatem aluatul din frigider. Îl dăm prin mașina de tocat prevazută cu o formă specială de biscuiți.

4. Așezăm biscuiții într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 200 de grade Celsius, timp de 15-20 de minute, până se rumenesc frumos. La final, decorăm biscuiții cu zahăr vanilat.

Poftă bună!