Ai mancat vreodata felii de rosii in aluat de branza tare? Iti garantez ca sunt super gustoase. Incearca aceasta reteta simpla si pune pe masa un preparat deosebit…

Ingrediente:

  • 3 rosii de marime medie, 150 gr branza tare
  • 2 oua, 2 linguri maioneza sau smantana
  • 1-2 linguri faina de grau, sare si piper dupa gust
  • Ulei de floare soarelui (pentru prajit)
  • Patrunjel verde (pentru decor)

Mod de preparare:

Spalam rosiile, turnam apa clocotita peste ele, le lasam deoparte pentru 5-10 minute, apoi le decojim. Taiem rosiile decojite in felii.

Dam branza tare pe o razatoare fina. Pentru a prepara aluatul, adaugam in branza rasa, oua, maioneza (sau smantana) si faina de grau.

Condimentam cu sare si piper dupa gust, apoi amestecam. Trebuie sa obtinem un aluat de constistenta groasa.

Inmuiem feliile de rosii in aluat. Punem pe foc o tigaie cu ulei de floarea soarelui. Dupa ce uleiul s-a incalzit, adaugam cu o lingura, feliile de rosii invelite in aluat de branza, in tigaie. Prajim feliile de rosii pe ambele parti pana se rumenesc.

Dupa ce s-au prajit, le scoatem din tigaie si le punem pe un prosop de hartie, pentru ca excesul de ulei sa se absoarba. Decoram feliile de rosii cu patrunjel verde, inainte de servire.

Aceasta reteta simpla, dar delicioasa poate fi incercata de oricine. Daca esti in pana de idei si nu stii ce sa mai faci de mancare, iti recomand sa prepari felii de rosii in aluat de branza. Cu siguranta toata familia va fi incantata.

Pofta buna si spor la gatit!