Conopida murata pentru iarna, la borcan, pregatita dupa aceasta reteta simpla, este foarte gustoasa. Contine morcov, usturoi si boabe de mustar, de aceea conopida are un gust atat de bun…

Ingrediente:

  • 800 gr conopida, 50 gr morcovi
  • 2 catei de usturoi, 15 boabe de piper negru
  • 9 boabe de ienibahar, 1 lingurita seminte de mustar
  • 750 ml apa, 50 gr zahar
  • 35 gr sare, 40 ml otet

Mod de preparare:

Rupem conopida in bucati mici si o punem intr-un vas. Umplem vasul cu conopida cu apa clocotita. Scoatem apoi conopida din vasul cu apa si o punem in borcane sterilizate, pe fundul carora punem cateva felii de morcovi si cateva felii de usturoi.

La final, adaugam cate 3 boabe de ienibahar si 5 boabe de piper negru. Punem apoi cate 1/3 lingurita de mustar in fiecare borcan.

Umplem borcanele cu conopida cu apa clocotita, pana in varf. Acoperim borcanele cu capace sterilizate. Lasam borcanele deoparte pentru 5 minute.

Scurgem apoi apa din borcane intr-o cratita.

Adaugam 50 gr zahar si 35 gr de sare in apa scursa. Lasam saramura sa fiarba, apoi adaugam 40 ml otet. Amestecam bine si luam imediat cratita de pe foc.

Turnam saramura clocotita in borcanele cu conopida. Inchidem borcanele cu capace. Intoarcem borcane cu capacele in jos si le acoperim cu o patura sau un prosop gros.

Lasam borcanele sa se raceasca. Dupa ce s-au racit complet, le depozitam intr-un loc intunecat si rece, de preferat in pivnita sau in camara.

Conopida murata cu morcov, usturoi si seminte de mustar este foarte gustoasa. Iti recomand sa o incerci si tu.

Pofta buna si spor la gatit!