Aceasta reteta de salata de sfecla si ardei la borcan, am gasit-o acum mult timp in caietul mamei. Iti recomand sa o incerci si tu. Astfel, iarna nu-ti ramane decat sa deschizi borcanul si sa te bucuri de gustul delicios al salatei…

Ingrediente (pentru 13 borcane de 300 ml):

  • 2 kg sfecla rosie, 1 kg ardei rosii
  • 500 gr ceapa, 200 ml otet 10%
  • 100 ml apa, 100 gr zahar
  • 1 lingura sare grunjoasa, cateva frunze de dafin
  • Boabe de cuisoare

Mod de preparare:

Fierbe sfecla rosie (nu o decoji). Las-o sa se raceasca. Abia dupa ce o fierbi si o racesti o poti decoji.

Da sfecla printr-o razatoare grosiera. Taie ardeii rosii in doua. Scoate-le samburii, apoi taie-i in fasii. Decojeste ceapa si tai-o solzisori.

Pune la fiert, intr-o cratita, otetul, apa, zaharul, sarea grunjoasa, frunzele de dafin si boabele de cuisoare. Adauga ardeii si ceapa. Lasa amestecul sa fiarba timp de cateva minute. Adauga apoi sfecla si amesteca totul impreuna.

Pune apoi salata de sfecla si ardei rosii in borcane.

Inchide borcanele ermetic cu capace.

Pune pe fundul unei oale cateva carpe. Adauga borcanele in oala si toarna apa cat sa ajunga pana la gura borcanelor. Dupa ce apa da in clocot, mai lasa borcanele pe foc aproximativ 10 minute.

Scoate apoi borcanele din oala si pune-le pe un prosop de bucatarie cu gura in jos. Lasa borcanele sa se raceasca. Dupa ce borcanele cu salata de sfecla si ardei se racesc, depoziteaza-le in camara.

Desfa borcanele cu salata in zilele friguroase de iarna.

Pofta buna si spor la gatit!