kiloRețete
miercuri, septembrie 20, 2023
kiloRețete
No Result
View All Result

Cozonac pufos, ca la bunica acasă – Salvați și încercați rețeta, nu o să vă pară rău!

Cozonac pufos, ca la bunica acasă – Salvați și încercați rețeta, nu o să vă pară rău!

Ingrediente necesare pentru doi cozonaci:

  • 1 kg făină
  • 350 g zahăr
  • 8 gălbenușuri
  • Coaja rasă de la 1 lămâie și de la 1 portocală
  • 50 ml ulei
  • Jumătate linguriță sare
  • 14 g drojdie uscată
  • 1 fiolă esență de vanilie
  • 1 pachet unt
  • 400 ml lapte
  • 150 g zahăr
  • 8 albușuri
  • 80 g pudră de cacao
  • 250 g miez de nucă măcinat
  • 25 ml esență de rom

Notă: din aceste ingrediente vom obtine 2 cozonaci.

Mod de preparare:

Punem 400 ml lapte la încălzit. Topim untul. Într-un bol, amestecăm făina cu drojdia și cojile de citrice și facem o gaură în mijloc.

Separat, batem gălbenușurile împreună cu sarea. Dizolvăm zahărul în laptele cald.

În bolul cu făina adăugăm esența de vanilie, gălbenușurile și laptele cu zahăr. amestecăm până la omogenizare.

Separat, amestecăm untul topit cu uleiul. Frământăm aluatul adăugând treptat și amestecul de ulei și unt.

Acoperim cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm aluatul la dospit timp de 90 de minute, la loc cald și fără curenți de aer. La fiecare 30 de minute, îl scoatem din bol și-l frământăm un pic.

Pentru umplutură, mixăm albușurile spumă împreună cu zahărul. Încorporăm și pudra de cacao, esența de rom și nuca. Împărțim în 4 părți egale.

Împărțim aluatul în două părți egale, iar fiecare parte se mai împarte în două. Vom obține în total 4 bucăți de aluat.

Întindem prima bucată într-un dreptunghi, întindem o parte din umplutură și rulăm.

Repetăm și cu celelalte 3 părți de aluat și umplutură.

Împletim câte 2 rulouri și transferăm cozonacii în tăvile unse cu ulei. Îi lăsăm să crească în tavă, timp de 45 de minute.

Înainte de a-i da la cuptor, îi ungem cu un amestec de ou și lapte și, opțional, presărăm și zahăr deasupra lor. Dăm tăvile la cuptorul preîncălzit la 170 de grade, timp de 50 de minute.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Prăjitură cu vanilie și caramel
Fără categorie

Prăjitură cu vanilie și caramel

Cozonac Moldovenesc cu Nucă și Cacao – Cozonac Pufos și Fraged – Cozonac cu Rahat
Fără categorie

Cozonac Moldovenesc cu Nucă și Cacao – Cozonac Pufos și Fraged – Cozonac cu Rahat

Iahnie de fasole (de post) – Rețetă gustoasă și sățioasă – Nimeni nu refuză încă o porție
Fără categorie

Iahnie de fasole (de post) – Rețetă gustoasă și sățioasă – Nimeni nu refuză încă o porție

Rețetă de post – Ciorbă de fasole boabe – Rețetă ușoară și gustoasă – Șef Paul Constantin
Fără categorie

Rețetă de post – Ciorbă de fasole boabe – Rețetă ușoară și gustoasă – Șef Paul Constantin

Rețetă de post – Salată Orientală de post – Salată de cartofi și legume – Rețetă simplă și gustoasă
Fără categorie

Rețetă de post – Salată Orientală de post – Salată de cartofi și legume – Rețetă simplă și gustoasă

Rețetă de Post – Păstăi cu usturoi și mărar – Fasole verde cu usturoi – Rețeta perfectă pentru Postul Paștelui
Fără categorie

Rețetă de Post – Păstăi cu usturoi și mărar – Fasole verde cu usturoi – Rețeta perfectă pentru Postul Paștelui

Next Post
Salată aromată din piept de pui și ciuperci champignon – Rețetă ușoară, gustoasă și savuroasă

Salată aromată din piept de pui și ciuperci champignon - Rețetă ușoară, gustoasă și savuroasă

RECOMANDĂRI /SUGESTII

23 moduri de servire a aperitivelor – Inspirație pentru Masa de Sărbătoare
Aperitive

23 moduri de servire a aperitivelor – Inspirație pentru Masa de Sărbătoare

Prăjitură cu căpșuni – Rețetă delicioasă și deosebită, fără coacere
Fără categorie

Prăjitură cu căpșuni – Rețetă delicioasă și deosebită, fără coacere

Prăjitură la tavă cu umplutură delicioasă de mere –  Rețetă simplă și rapidă
Fără categorie

Prăjitură la tavă cu umplutură delicioasă de mere – Rețetă simplă și rapidă

Rețeta clasică, Chec opărit – Nu am gustat niciodată un chec mai bun și mai pufos
Fără categorie

Rețeta clasică, Chec opărit – Nu am gustat niciodată un chec mai bun și mai pufos

Iată cum se prepară cele mai moi, cele mai pufoase gogoși – În sfârșit am găsit rețeta perfectă!
Fără categorie

Iată cum se prepară cele mai moi, cele mai pufoase gogoși – În sfârșit am găsit rețeta perfectă!

Piept de pui cu cașcaval – Rețetă simplă, rapidă și gustoasă – Aveți nevoie de 500g piept de pui, 100g cașcaval ras, 1 ou, 3 linguri de făină, pătrunjel, sare și piper
Feluri principale

Piept de pui cu cașcaval – Rețetă simplă, rapidă și gustoasă – Aveți nevoie de 500g piept de pui, 100g cașcaval ras, 1 ou, 3 linguri de făină, pătrunjel, sare și piper

  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate