Rețetă explicată pas cu pas, în detaliu – Prăjiturele de casă (cu bezea) moi și aromate, fine și delicate – Rețetă de sezon, cu imagini

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 180 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 gălbenușuri
  • Coajă rasă de lămâie

Ingrediente necesare pentru bezea:

  • 2 albușuri
  • 200 g zahăr pudră
  • 1 linguriță zeamă de lămâie

Alte ingrediente necesare:

  • Gem pentru umplutură

Mod de preparare:

Pentru aluat, cernem făina și zahărul pudră într-un bol. Adăugăm și zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie, gălbenușurile, untul și amestecăm repede, până obținem un aluat omogen. Transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu un pic de făină. Formăm un baton pe care îl împachetăm în folie alimentată și îl dăm la frigider pentru 30 de minute. (sau la congelator pentru 15 minute)

Ulterior, întindem aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină. Întindem la o grosime de 3 mm. Decupăm fursecurile cu o formă rotundă sau cu un pahar mai mic (diametru de 5 cm) și le punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Pentru bezea, mixăm albușurile împreună cu zahărul pudră și zeama de lămâie, până obținem o compoziție lucioasă și semi-lichidă. Transferăm compoziția într-un poș.

Punem bezeaua pe suprafața fursecurilor din tavă. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 10-12 minute.

După coacere, lăsăm să se răcească și le umplem, 2 câte 2, cu gemul preferat.

Savurați cu poftă! Poftă bună!